De weg naar Smarketing voor Sales

Mart’s Journey

Mart, de ervaren Salesmanager, staat voor een nieuwe en spannende uitdaging nu zijn baas, Mike, hem vraagt om meer te sturen op accountplannen en nauwer samen te werken met Suzanne van marketing. Het doel is om gekwalificeerde leads beter op te volgen, onder andere door het toepassen van social selling. Mart gaat deze uitdaging graag aan en is vastberaden om met deze nieuwe aanpak het maximale uit zijn sales team te halen.

Lees aflevering 1 in zijn geheel hier.

In deze eerste aflevering ontmoeten we Mart, een ervaren Salesmanager. Op vraag van baas Mike focust hij op accountplannen en nauwere samenwerking met Suzanne van marketing. Ze streven naar betere opvolging van gekwalificeerde leads via slimme inzet van social media. Mart omarmt vastberaden deze aanpak en streeft naar optimale prestaties van zijn team. Met enthousiasme zetten ze koers op hun reis naar Smarketing.

Lees aflevering 2 in zijn geheel hier.

Mart en Suzanne gaan met volle kracht vooruit om de samenwerking tussen Sales en Marketing te versterken. Ze organiseren regelmatige bijeenkomsten waarin ze elkaars strategieën afstemmen en de prestaties evalueren. Suzanne brengt waardevolle inzichten over de doelgroep en de beste manieren om gekwalificeerde leads te genereren, terwijl Mart feedback geeft over de kwaliteit van de leads en hoe deze het beste kunnen worden benaderd.

Lees aflevering 3 in zijn geheel hier.

De kracht van social selling wordt duidelijk nu Mart ziet dat prospects actiever reageren op zijn berichten. Ze stellen vragen, tonen interesse in de aangeboden oplossingen en zijn eerder geneigd om een samenwerking aan te gaan. Het duurt niet lang voordat hij de vruchten plukt van deze nieuwe benadering en ziet hoe het de omzet verhoogt.

Lees aflevering 4 in zijn geheel hier.

Om de groeidoelstellingen te halen en de inspanningen van marketing optimaal te benutten, werken Mart en Suzanne nu nauw samen om de juiste Key Performance Indicators (KPI’s) te bepalen. Ze identificeren belangrijke meetpunten om de effectiviteit van hun inspanningen te meten, zoals het aantal gekwalificeerde leads, de conversieratio en de omzetgroei.

Lees aflevering 5 in zijn geheel hier.

In aflevering 5 zien we hoe Mart zich steeds meer richt op het opstellen van gedetailleerde accountplannen. Deze plannen dienen als leidraad voor zijn team bij het benaderen van zowel prospects als bestaande klanten. Binnen deze plannen worden strategieën uitgestippeld om een dieper inzicht in klantbehoeften te krijgen, de concurrentie te overwinnen en waardevolle oplossingen voor de klant te bieden.

Lees aflevering 6 in zijn geheel hier.

Met de implementatie van accountplannen kon Mart met zijn team ook de pijplijn beter managen. Ze begonnen elk stadium van het verkoopproces nauwkeuriger te volgen en zorgden ervoor dat er voldoende prospects in elke fase waren om de verkoopdoelen te bereiken. 

Lees aflevering 7 in zijn geheel hier.

Dankzij de nauwe samenwerking tussen Sales en Marketing, de implementatie van social selling en het gebruik van accountplannen en pijplijnmanagement begint Mart’s team gestaag hun groeidoelstellingen te halen. Het harde werk en de toewijding van het team werpen hun vruchten af en de resultaten worden steeds zichtbaarder.

Lees aflevering 8 in zijn geheel hier.

Na maanden hard werk, samenwerking en aanpassing, vieren Mart, Suzanne en Mike hun gezamenlijke succes. Omzet stijgt, nieuwe klanten komen binnen en bestaande klanten zijn tevreden. Zie vieren hun behaalde Smarketing succes. Ze staan  klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan  Met geleerde lessen en een sterke basis kijken alle teamsvol vertrouwen uit naar een toekomst vol groei en succes.