De weg naar Smarketing voor directies

Mike ’s Journey

Deze serie markeert het begin van een nieuwe fase voor Mike en zijn bedrijf. Het verhaal draait om veerkracht, vastberadenheid en de drang om te innoveren. Mike erkent daarbij dat hij de grenzen van zijn eigen capaciteiten heeft bereikt en op zoek is naar externe expertise. Hij beseft dat nieuwe inzichten nodig zijn om zijn bedrijf op een gezonde manier naar de toekomst te leiden. Deze serie dient als inspiratie voor andere ondernemers met vergelijkbare doelen, die obstakels willen overwinnen en duurzaam succes willen bereiken.

Lees aflevering 1 in zijn geheel hier.

De markt waarin Mike’s bedrijf opereert, is uitermate competitief en dynamisch. Innovatie en een scherp zakelijk inzicht hebben hem geholpen om zijn concurrenten voor te blijven en gestaag een groeiend klantenbestand op te bouwen. Echter, recentelijk is de snelheid van die groei vertraagd. Wat eerder als vanzelfsprekend leek, is nu een uitdaging geworden die Mike tot het uiterste drijft.

Lees aflevering 2 in zijn geheel hier.

Mike wordt in contact gebracht met Erik Farine, een gerenommeerde executive advisor & activator die gespecialiseerd was in een nieuwe benadering genaamd “smarketing” – een combinatie van sales en marketing in één naadloos geïntegreerd proces.

Lees aflevering 3 in zijn geheel hier.

Mike en Erik staan voor een cruciale fase in hun Smarketing-reis. Na grondige analyses en een diepgaande SWOT-evaluatie, is het tijd om strategische keuzes te maken en duidelijke doelen vast te stellen. Ze weten dat deze beslissingen het verschil zullen maken in het realiseren van een betere toekomst voor het bedrijf.

Lees aflevering 4 in zijn geheel hier.

In deze aflevering staat het succes van de nieuwe aanpak centraal, waarbij de steun van het gehele management cruciaal blijkt te zijn. Mike en Erik besluiten hun krachten te bundelen om het managementteam te overtuigen van de krachtige voordelen van de smarketingstrategie en hen te laten geloven in het enorme potentieel van deze benadering.

Lees aflevering 5 in zijn geheel hier.

Mike staat voor de uitdaging om de kracht van smarketing te implementeren. Hiervoor is er een cruciale rol weggelegd voor zijn marketing afdeling onder leiding van Suzanne en zijn sales afdeling onder leiding van Mart. Samen met Erik organiseren ze een aantal boeiende workshops om beide teams te inspireren en effectieve samenwerking te bevorderen.

Lees aflevering 6 in zijn geheel hier.

In deze boeiende aflevering staat Kora Kemp van Contentplace centraal, een ware expert op het gebied van Smart Marketing, die Suzanne en haar team bijstaat in hun streven naar het optimaliseren van gekwalificeerde leads. Met Kora’s uitgebreide kennis en ervaring zullen ze een uitgekiende Social Media aanpak implementeren om de verkeersstroom naar hun bedrijf te verbeteren.  

Lees aflevering 7 in zijn geheel hier.

Mike komt tot het inzicht dat het naast het inrichten van Smart Marketing tijd is om ook de Salesafdeling smarter te maken.  Hij benadert Erik Farine van Damavik met een opwindend plan om de kracht van ‘smarketing’ te benutten en schakelde ook de hulp in van Mart om dit te realiseren.

Lees aflevering 8 in zijn geheel hier.

In deze aflevering benadrukt Erik het belang van data-analyse in het samenwerkingsverband tussen marketing en sales, waarbij gegevens een cruciale rol spelen in het begrijpen van de markt en klanten. Om waardevolle groeikansen te ontdekken, heeft Mike een ervaren Business Development Manager aangenomen.

Lees aflevering 9 in zijn geheel hier.

Met de invoering van de Smarketingstrategie slaagt Mike erin om zijn bedrijf weer op het groeipad te brengen. Een laatste stap die Mike moet nemen is de implementatie van end-to-end automatisatie , waardoor repetitieve taken worden geautomatiseerd en teams meer tijd hebben voor strategische beslissingen en creatieve ideeën.